woensdag 21 augustus 2013

Talent in de spotlight #2

Soms ontmoet je iemand (in dit geval online) waar je, van wat ze maakt echt helemaal onder de indruk bent en waar je óók nog eens een geweldige persoonlijke (online) klik mee blijkt te hebben!
Het gaat hier over:  Marieke van het blog miepisch
Wat een geweldige foto's maakt ze!!  Ik word er helemaal blij van.

Ik bestookte haar per mail met vragen en ze blijkt dus ook eens een superleuke, spontane en lieve meid.
Ik vind echt dat ze alle ruimte verdient voor een post in mijn nieuwe rubriek : Talent in the spotlight!                                          Ik geef het woord (en de beelden) aan Marieke:

Marieke : Via een berichtje van Marieke (eendotjewat.blogspot.nl) kwam Marit op mijn blog terecht en vroeg mij of ze een blogpost aan mij mocht wijden waarin ik wat meer over mezelf vertel, en dan met name over hoe ik het vaderdagboek (zie onderaan post) voor mijn lief in elkaar heb geknutseld. Zo gezegd zo gedaan. Ik voel me vereerd door het plekje dat Marit mij geeft op haar blog, het is een kroon op mijn 'werk'.newborn lifestyle shoot


Wie ben ik? 
Mijn naam is Marieke, 31 jaar en ik woon met mijn lief en mijn twee kinderen van vijf en drie in een klein dorpje vlak onder Eindhoven. Ik werk 28 uur als directiesecretaresse en mijn grote passie is fotografie.

Op vakantie

Hoe ik ben begonnen

Als persoon geniet ik erg van kleine momentjes die me een groot geluksgevoel bezorgen. Mijn dochter wanneer ze 's ochtends wakker wordt, met haar eigenwijze blik en wilde haartjes. Mijn zoon die ons midden in de nacht wakker maakt omdat hij naar de sterren wil kijken. Maar ook voordat we kinderen hadden, voelde ik een ontzettende drang om alle geluksmomentjes vast te leggen, nooit meer te vergeten en vooral proberen vast te houden. Lang  waren mijn fotocamera en ik onafscheidelijk zonder tussenkomst van een cursus of opleiding. Ik weet daarom niet meer wanneer ik precies begonnen ben, terugkijkend denk ik dat mijn voorliefde voor mooie beelden en fotografie er altijd al is geweest.


Kiki net wakker


Opleidingen die ik heb gevolgd

DTP opleiding bij de Eindhovense School.

In Breda bij Jan Vervest volgde ik met een vriendin een beginnerscursus.

In Weert bij Rick volgde ik een fotografiecursus  voor gevorderden.
In Eindhoven volgde ik de cursus 'Anders kijken, betere foto's.
De cursussen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn techniek, maar ik ben er nog niet, op dit moment oriënteer ik me op een volgende cursus om mijn techniek te verfijnen.Welke apparatuur gebruik ik?

Ik fotografeer met mijn Nikon d40x camera, 50 mm 1.4 f en 18 - 135 mm 3.5 f lenzen. Voor binnenshoots verbouw ik (eigenlijk doet mijn lief dat) onze woonkamer en maak ik gebruik van een achtergrondsysteem, daarnaast heb ik sinds kort een reflectiescherm. Mijn Nikon wil ik graag vervangen door een fullframe camera, ik ben al lange tijd aan het sparen en ik heb mijn doel bijna bereikt.
Beeldbewerkingsprogramma's

Photoshop gebruik ik om in een portret te retoucheren, ook maak ik gebruik van kleurfilters om de sfeer wat meer uit te lichten. Daarnaast maak ik voor de presentatie van mijn foto's gebruik van Indesign en Illustrator. Wat ik belangrijk vind in foto's

Ik probeer om een sfeer of een emotie te vangen en met een foto een verhaal te vertellen of een gevoel over te brengen. Daarnaast wil ik dat mensen plezier hebben, zich gemakkelijk voelen. Omdat fotografie voor mij een hobby is blijf ik veelal in mijn vertrouwde en bekende omgeving en durf ik tijdens en kindershoot mijn toverkunsten aan te boren. Vele moeders zijn in het verleden omgetoverd in een kikker, dat leidt gegarandeerd tot een schaterlach bij de kinderen. In foto's van mijn eigen kinderen probeer ik het enthousiasme waarin zij onderzoekend en met een glimlach de wereld ontdekken, zo puur mogelijk vast te leggen.

'Mijn' vaderdagboek

Het idee voor het vaderdagboek komt van Pinterest. Het boek bestaat uit foto's van mijn kinderen waar ik trots op ben en uit de volgende vragen:

> Waarmee zou je papa willen verrassen op vaderdag?
> Wat vind je het leukste om samen met papa te doen?
> Waarom is papa de liefste papa van de wereld?
> Is er iets wat je niet leuk vind aan papa?
> Wat is papa's lievelingseten?
> Waar moet papa altijd om lachen?
> Wat denken jullie dat papa leuk vond om te doen toen hij klein was?
> Hoe ziet papa er uit?
> Is papa sterker dan Spiderman/MegaMindy?
> Dit is mijn papa: verdeeld over twee bladzijdes tekenden mijn kinderen mijn lief.
Ik heb het boek laten drukken bij blurb, inmiddels heeft blurb ook een drukker in Nederland zitten maar voorheen liet ik de boeken gewoon vanuit Amerika komen. Ik ben een perfectionist :)

Het vaderdag boek


Marit: "Ik verwacht dat er meerdere mensen enthousiast zullen raken!
wat een talent en wat een mooie kindjes heeft ze ook.
Naast haar werk en gezin zo groeien in de fotografie, ik vind het heel knap.
Als je het mij vraagt, kan ze haar baan opzeggen hoor, hup, aan de fotografie fulltime ;-)"

p.s. mocht er bij ons ooit een klein "Poldermannetje" komen heb ik al geregeld met Marieke dat ze komt hoor voor een newborn lifestyle shoot!

Je kunt Marieke volgen op  miepisch.blogspot.nl en ze is ook te vinden op Instagram :-)
@miepisch

17 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een prachtige foto´s. Dat is het eerste wat ik dacht, die kan wel fulltime fotograaf worden.
  Prachtig.
  Leuke nieuwe rubriek heb je Marit!
  Lieve groet,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk, Marit!!! *dikke duim*
  Heel erg gaaf voor Marieke en een geweldig initiatief van jou!
  Haar werk is inderdaad ook geweldig :-)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dankzij jou dat we kennis maakten met haar mooie blog! X

   Verwijderen
  2. Inderdaad.. en dat allemaal dankzij jou! Ik ga er wel een beetje van blozen hoor :*)

   Verwijderen
 3. Marit, complimenten voor je blog. Ik ben zelf ook net begonnen met mijn eigen blog het raadhuis 1890. In september begin ik mijn opleiding aan de universiteit in België richting fotografie. Dus ik hoop dat ik over een aantal jaren ook zo'n top foto's kan plaatsen op mijn eigen blog. xxx PS> vaderdagboek is SUPER ga ik voor dit jaar ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk onderwerp en wat fijn dat we vanaf nu allemaal talenten op je blog zullen ontmoeten.
  Topper en ook de webshop is super! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg het blog Miepisch natuurlijk ook al en ben erg onder de indruk van haar fotografie. Ik vind het knap dat ze de mensen zo puur, spontaan en echt op de gevoelige plaat weet vast te leggen. Dat dat de mooiste foto's geeft bewijst zij maar weer eens. Leuk om haar nu eens zelf in the picture te zetten. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, Marit... you make my day! Ik wordt een beetje verlegen van alle reacties hier en op mijn facebookpagina, het voelt bijna als voor de lens staan (denk ik, want ik sta er meestal achter :) Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuke post en wat een geweldige foto's!!! Echt heel mooi... ga gelijk even haar blog bekijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! Ben er helemaal stil van (en dat gebeurd niet vaak hahah) jeetje wat een verhaal!
  Prachtig!
  En de foto's zijn geweldig, je ziet gewoon hoeveel liefde hieraan is besteed!
  Wat een leuk idee van je, Marit!

  X Arja

  BeantwoordenVerwijderen